Swans Swans

Haarlem bij Nacht

Met het cross-over project ‘Haarlem bij Nacht’ hebben Joshua Baumgarten en Marike Koe de coronaperiode in woord en beeld vastgelegd. Zij hebben een tijdsbeeld gecreëerd waarin we Haarlem zien zoals we haar niet eerder zagen. Het project is vormgegeven middels een boek, een website en een expositie.

Marike Koe

Marike fotografeert mensen en plekken. Zij maakt haar foto’s intuïtief, in een documentaire stijl. Voor het project ‘Haarlem bij Nacht’ maakte Marike vele nachtwandelingen door de buurten van Haarlem, beelden makend die zowel letterlijk als figuurlijk licht en duisternis bevatten.

Joshua Baumgarten

Joshua is de Godfather van de Haarlemse Underground. Hij organiseert en presenteert inmiddels al 20 jaar alternatieve muziekevenementen, poëzienachten en festivals. Hij is tevens de frontman van The Irrational Library band, waarin zijn sociaal-politiek geëngageerde spoken word een hoofdrol speelt. Voor ‘Haarlem bij Nacht’ motiveerde hij zichzelf om dagelijks te schrijven. Zoekend naar verstilling, routine en zingeving schreef hij korte en lange gedichten, columns en reflecties.

marikekoe79@gmail.com joshua@irrationallibrary.com

Site designed and built by 35Smile